Badkamervloeren

De vloer in je badkamer bepaalt voor een groot deel de sfeer van de ruimte. Als het gaat om het uitkiezen van materiaal zijn er tegenwoordig tal van opties. Denk aan keramische tegels, hout, rubber of kurk.

Keramische tegels

In de meeste badkamers zijn keramische tegels favoriet en dat is niet zo heel gek. Keramische tegels zijn over het algemeen goedkoper dan andere materialen. Daarnaast zijn ze ook nog eens duurzaam en kunnen ze zowel op een houten als betonnen ondergrond worden geplaatst. Ook kun je met keramische tegels veel kanten op: denk aan verschillende formaten en patronen.

Hout

Heel duurzaam klinkt het natuurlijk niet, een houten vloer in je badkamer. Tegenwoordig heb je echter ook laminaat vloeren die bijna niet van echt hout zijn te onderscheiden. De laminaat vloeren met een rubberen strip zorgen voor een blijvende bescherming tegen vocht. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over bollingen in de vloer.

Kurk                                                                                                                              

Kurk is waarschijnlijk niet het eerste materiaal waar je aan denkt bij een badkamervloer. Er zitten echter veel voordelen aan een kurkvloer in de badkamer. Allereerst is kurk natuurlijk een vochtbestendig product bij uitstek. Daarnaast is kurk ook nog eens veerkrachtig en warmte-isolerend. Ook neemt kurk geluiden op, waardoor je badkamer minder hol en kil klinkt.