De radiator is een mode object

 

De radiator is de laatste jaren veranderd van een functioneel object in iets dat best aangeduid mag worden als een mode object. Steeds vaker zie je design radiatoren in strakke woonkamers van mensen hangen. Waarom kiest men er tegenwoordig voor om de radiator vooral te gebruiken als mode object? Ik, van Sol Home, zocht het voor je uit.

De radiator

Een korte introductie over het onderwerp radiator. Hoewel je hoogstwaarschijnlijk wel weet wat een radiator is, is het even handig om het nog een keer te benoemen. Op die manier weten jij en ik dat we het over hetzelfde onderwerp hebben. Een radiator is het object dat een bepaalde binnenruimte verwarmt. Zo’n radiator wordt in vrijwel alle gevallen gevuld met warm water, waardoor er een warmte van de radiator afstraalt (naar de rest van de kamer). Op de radiator zelf zit dan in de meeste gevallen ook nog eens een draaiknop, waarmee u de warmte bepaald.

Radiator als mode object

Weer even terug naar het hoofdonderwerp van deze tekst: de radiator als mode object. Want dat is de trend die we de afgelopen jaren hebben waargenomen. Waarom kiezen steeds meer huishoudens voor radiatoren die meer weg hebben van een mode object dan een ‘normale’ radiator? Een vraag die te beantwoorden is met de wetenschap dat een radiator of het algemeen geen ‘sexy’ object in bijvoorbeeld je woonkamer is. Van oudsher is een radiator wit en heeft het een kenmerkende, oude vorm. Aangezien de mogelijkheden er nu zijn om een radiator ook in andere vormen te fabriceren, kiezen steeds meer mensen voor de radiator als mode object.