Een goede verzorging van bomen is belangrijk

Bomen geven een straat een mooi uiterlijk maar ze zijn ook onmisbaar voor mensen. Ze geven schaduw maar voorzien ook in de zuurstof die we als mensen nodig hebben. Daarom is het zeker belangrijk dat bomen goed verzorgd worden.

 

Aanplanten, verplanten en onderhoud

Voor een goede boomverzorging kun je terecht bij BTL Bomendienst. Zij hebben specialisten in huis die voor de aanplant en het onderhoud van bomen zorgen maar ook speciale activiteiten op bomengebied kunnen verrichten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het verplanten van grote bomen als er iets anders dient te komen staan of wanneer een andere plek simpelweg beter is voor een bepaalde boom.

 

Aanplanten op de juiste plek

Bij het aanplanten van bomen wordt er eerst gekeken wat voor bomen op een bepaalde plek goed tot hun recht komen. De plaats waar ze groeien is uitermate belangrijk voor een boom. De bodem dient geschikt te zijn maar er is ook voldoende vocht en voeding nodig. Als de plek waar de boom aangeplant is goed is zal de boom ook eerder en beter groeien. Als de groeiplaats wel wat hulp kan gebruiken, zoals bijvoorbeeld een verbetering van de bodem, wordt daar ook werk van gemaakt. Staat een boom echt beter op een andere plek dan kan er gekeken worden om deze te verplanten.

 

Onderhoud is belangrijk

Naast het aanplanten op de juiste plekken wordt er ook gekeken naar het onderhoud. Dit houdt in dat de bomen op tijd gesnoeid of geknipt worden maar ook voldoende water krijgen indien het erg droog is. Daarnaast wordt er ook goed in de gaten gehouden of de bomen geen ziekten krijgen of last hebben van een bepaald soort ongedierte. In de laatste twee gevallen wordt dan ook aan genezing en bestrijding gedaan.