Een overzicht van de traprenovatie kosten

De traprenovatie kosten kunnen behoorlijk oplopen. Dat kan ik jullie uit eigen ervaring wel vertellen. Een paar maanden geleden besloten mijn man en ik om de trap na zo’n twintig jaar eens te renoveren. Wij vonden de trap niet meer van deze tijd en kozen er voor om te gaan voor een flinke upgrade. De trap krijgt nu een lichte tint en is weer helemaal van deze tijd. Om jullie op de hoogte te brengen van de traprenovatie kosten, schrijf ik deze blog. Doe er mee wat je er mee wilt doen.

Een traprenovatie

Een traprenovatie voer je pas door als het daar echt tijd voor is. Het is zonde om al te gaan renoveren als de trap verder nog in orde is. Natuurlijk kan het zijn dat je toe bent aan een heel andere trap, maar dan nog is het verstandig om het uit te stellen.

De traprenovatie kosten

Ik zeg dat vorige natuurlijk niet voor niets. Aan een traprenovatie kleven namelijk hoge kosten. Per trede moet er gerenoveerd worden. Hierdoor moet elke treden geschuurd, behandeld en in sommige gevallen geschilderd worden. Het renoveren blijft niet bij de treden, omdat ook de railing gedaan moet worden. Dan nog maar te zwijgen over de eventuele bekleding van de trap. Als je trap bekleed is met bijvoorbeeld vloerbedekking, moet eerst de vloerbedekking nog verwijderd worden van de trap. De kans dat er nog lijmresten aanwezig blijven op de trap, is vrij groot. Ook dit moet dan nog deskundig verwijderd worden.

Kostenplaatje

Tel alles grofweg bij elkaar op en je snapt dat een traprenovatie wel wat centen kost. Hopelijk heb je wat aan dit overzicht en bedenk je goed voordat je daadwerkelijk overgaat tot het renoveren van je trap. Mocht je nog meer informatie willen krijgen: voel je vrij om je vragen aan mij te stellen. Ik ben bereikbaar per e-mail.