Kapstok nodig? Pak dan de Garderobestang!

Veel mensen vinden het lastig om te bepalen wat voor een kapstok ze in hun nieuwe huis willen hangen. Een kapstok is namelijk erg smaakgevoelig, terwijl er bovendien een heleboel keus in is. Wanneer je bijvoorbeeld kijkt op een website als Bol.com of Wehkamp.nl, dan kun je eigenlijk door de bomen het bos niet zien. Kapstokken zijn er namelijk in erg veel verschillende maten en kleuren. Kortom, het is lastig te bepalen welke kapstok je nou moet kopen.

De garderobestang

Wat veel mensen over het hoofd zijn is echter dat ze ook prima zelf een erg mooie kapstok kunnen maken. Wanneer je in je gang twee kleine muurtjes hebt, kun je daar een mooie garderobstang tussen hangen. Zo’n garderobestang is meestal van rvs gemaakt en is makkelijk te monteren. Het enige dat je hoeft te doen is de flenzen om de uiteinden van de rvs buis te doen, om deze vervolgens aan de muur te monteren. Wanneer je dus twee flenzen aanschaft met een rvs buis, heb je eigenlijk al een volwaardige kapstok hangen met een erg luxe karakter.

Kledinghangers

In principe heb je dus met twee flenzen en een buis al een mooie kapstok die eigenlijk bij elk interieur past. Zo’n fraaie kapstok kun je vervolgens afmaken met mooie kledinghangers. Het mooiste is als deze kledinghangers van hetzelfde materiaal zijn als de kapstok zelf, omdat de kapstok zo een rustige, maar ook stoere en luxe uitstraling krijgt. Echter kunnen kunststof kledinghangers ook prima passen bij een rvs kapstok, al is dit wel afhankelijk van de kleur.