Sticky: Matras 140×200 centimeter: ruimte zat

Welkom bij onze eerste berichtgeving over de matrassentest. Wij, als Sol Home, zijn uitermate blij dat wij matrassen mogen testen (en daarvoor ook nog betaald krijgen). Vandaag testen we het matras 140×200 centimeter met 7 zone pocketvering. Dit matras komt goed uit de test. Toch Herman?

De grootste slaapkop

Samen met mijn collega Herman ben ik afgelopen vrijdag naar een beddenshop bij ons in de buurt gegaan. Daar stond voor ons het bed, met daarop het matras 140×200 centimeter met 7 zone pocketvering klaar. Een hele mond vol, maar wie het matras ziet, heeft begrip voor deze naam. Want zonder dat je op het matras gaat liggen, zie je al dat het matras heerlijk moet liggen. Al weet je dat natuurlijk maar nooit. Ik zag aan mijn collega Herman, die gelijk op het bed ging liggen, dat het matras 140×200 centimeter inderdaad heerlijk ligt. De grootste slaapkop in mijn vriendenkring lag al bijna te slapen binnen een minuut.

De eerste test

De eerste test die we uitgevoerd hebben op het matras 140×200 centimeter, is de veringtest. Daarbij zetten we met onze achterwerken wat af op het matras, om zo eens te kijken of er goede vering in het matras zitten. Bij het 140×200 centimeter matras met 7 zone pocketvering zit dat wel snor. De Pocketvering zorgt daar voornamelijk voor. De veertjes, die in kleine zakjes verpakt zitten, zorgen voor goede, bijna ideale vering.

De grote proef

De grote proef is natuurlijk de slaapproef. Dat is trouwens nog best een opgaaf in een vreemd bed, zeker op het midden van de nacht (en ook een beetje met een collega en vriend als Herman naast me). Maar na een ruim uur viel ik toch in slaap en ik moet zeggen: de slaaptest was een pretje. Na een uur, toen de wekker helaas ging, voelde ik me compleet bijgeslapen. Ook merkte ik niets aan mijn gewrichten, terwijl ik normaal, na ieder dutje, een stijve rug heb. Ik kan dus wel zeggen dat de grote proef van het 140×200 centimeter met 7 zone pocketvering goed was. Met vlag en wimpel is dit matras geslaagd.