Met een pocketvering matras sta je uitgerust weer op

Word je soms wakker en heb je het gevoel dat je nog makkelijk meer kunt slapen? Of krijg je pijn op bepaalde plekken als je je niet regelmatig omdraait? Dan kan het zijn dat je aan een nieuwe matras toe bent. Er zijn een boel verschillende matrassen 140×200, elk met andere kenmerken. Een pocketvering matras kan voor jou een goede keuze zijn.

Wat is een pocketvering matras?

Een pocketvering matras bevat vanbinnen een aantal kamers met daarin springveren. Hoe meer springveren er zijn per vierkante meter, hoe beter de matras. De veren zorgen ervoor dat je gewicht gelijkmatig verdeeld wordt, waardoor je gewrichten en andere lichaamsdelen beter worden ondersteund en je dus geen pijn meer zal voelen in de ochtend. Daarnaast is er ruimte tussen de veren waar lucht kan circuleren. In de zomer zal de matras daardoor koeler aanvoelen terwijl hij je in de winter beter warm zal houden.

Pocketvering met memory foam

Je kunt ook een pocketvering matras aanschaffen met daarin een laag memory foam verwerkt. Dit foam vormt zich naar je lichaam, waardoor het nog meer steun krijgt. Je kunt dit vaak vinden in ziekenhuisbedden en soms wordt het voorgeschreven door dokters aan patiënten met gewrichtspijn. Memory foam in combinatie met pocketvering geeft dus een uitstekende ondersteuning aan je gehele lichaam.

Waarom een juiste matras?

Te veel mensen nemen genoegen met een matras die eigenlijk niet bij hun lichaamsbouw past. Daardoor komen ze niet tot rust, wat triest is aangezien we toch één derde van onze tijd in bed doorbrengen. Bed hoort een plek te zijn waar je na een drukke dag kunt uitrusten en je lichaam weer klaar kunt stomen voor de volgende dag. Het is daarom niet meer dan logisch dat je hier een zo goed mogelijke matras bij uitkiest.