Schaduw wanneer jij dat wilt

Heerlijk die zon! Maar als je net als ik gauw verbrand, is het wel zo prettig om ook wat schaduw in je tuin te hebben. Ik vind het heerlijk om buiten te zitten, maar met een tuin op het zuiden wordt dat wel gevaarlijk zo. Na het kopen van ons huis hebben we direct een zonneschermdoek aangeschaft. We wonen er echter al meer dan 15 jaar, en deze zomer is hij dan toch echt versleten. Gelukkig is alleen het zonneschermdoek zelf en niet het systeem versleten. Op zoek naar een nieuwe dus! Ik ben online mijn zoektoch begonnen kwam onder andere bij zonneschermdoek.nl uit.

Nieuwe kleur uitzoeken

Wat wel een voordeel is, is dat ik nu een nieuwe kleur kan gaan uitzoeken. Toen we het huidige zonneschermdoek aanschaften hadden we donkergroene kozijnen. We zijn toen dus ook voor een donkergroen doek gegaan. We hebben echter vorige zomer onze kozijnen een nieuwe lik verf gegeven. Ze zijn nu gebroken wit, een beetje richting beige. Het is dus wel zo mooi om dan een zonneschermdoek in dezelfde kleur uit te zoeken. Zo krijg je een mooi geheel in de tuin. Ook vind ik deze kleur een stuk rustiger en stijlvoller dan donkergroen. Daarnaast laat het toch wat meer licht door dus is het niet zo beklemmend.

Sfeervol volant

Je kent het misschien wel als ik het omschrijf. Aan het ‘uiteinde’ van het zonneschermdoek, oftewel het punt waar het het laagst hangt, hangt nog een strook doek. Dit wordt ook wel de ‘volant’ genoemd. Deze hadden wij de vorige keer niet gekozen, maar deze keer gaan we hier wel voor. Het geeft naast een sfeervolle look ook nog net iets extra schaduw, die kunnen wij goed gebruiken in onze tuin. We zijn voor een rechte volant gegaan voor een moderne look.