Tips voor een keuken met een industriële uitstraling

Wil je een echt industrieel interieur in je huis? Dan mag je de keuken natuurlijk niet overslaan. Maar hoe zorg je voor een industriële look in de keuken? Het belangrijkste is ook hier weer het materiaalgebruik. Het geheel mag ruw en ‘robuust’ zijn. Dus geen afgewerkte muren of glanzend witte kastjes. En al helemaal geen bloemetjes behang of een overdaad aan accessoires.

Maak een bakstenen muur

De meest effectieve manier om je keuken meteen een industriële uitstraling te geven is door een bakstenen muur te metselen. Natuurlijk kan dit niet in ieder huis. Maar wist je dat er ook heel mooi ‘bakstenen-behang’ bestaat? Met dit behang transformeer je iedere muur met het grootste gemak tot een stoere ‘bakstenen’ muur.

Een keukenblad van beton of RVS

Een keukenblad van kunststof of graniet is natuurlijk geen optie in een industrial’ interieur‘. Kies liever voor een werkblad van beton of RVS. Deze materialen zijn niet alleen mooi maar ook nog eens heel duurzaam. Waarschijnlijk kun je er een leven lang mee doen. En RVS en Beton is ook heel praktisch en functioneel. Je kunt deze materialen altijd makkelijk reinigen en hygiënisch schoon krijgen.

Gebruik industriële verlichting

Verlichting is heel belangrijk in de keuken. En hierin kun je de industriële stijl goed verwerken. Zo kun je uiteraard op zoek gaan naar een echte vintage fabriekslamp. Hiervoor moet je wel flink wat geld neertellen. Voor veel minder geld kun je ook een leuke namaaklamp kopen in de bouwmarkt.

Creëer veel opbergruimte

Een industriële keuken ziet er altijd ‘leeg’ uit. Het is dus belangrijk dat je alles goed opgeruimd houdt. Genoeg opbergruimte is daarom een must. Monteer voldoende keukenkastjes, het liefst van RVS of hout. Zo doet jouw industriële keuken altijd overzichtelijk aan.