Wat rekenen we allemaal tot sanitair?

Het begrip sanitair is een begrip dat we vaak voorbij horen komen als we gaat over badkamers en toiletten. Dat is terecht, want die kamers hebben inderdaad veel te maken met sanitair. Maar weet u wat we allemaal tot sanitair rekenen? Over welke artikelen en producten hebben we het dan? Hopelijk ben je na het lezen van de komende tweehonderd woorden wat wijzer en kan je piekfijn aanwijzen wat sanitair is en wat niet.

Sanitair

Met mijn blogs op Sol Home probeer ik sowieso altijd wat bij te brengen aan de lezers. Vorige week hebben we het gehad over tuinen en buitenruimtes rond huizen. Vandaag staat dus in het teken van sanitair. Wat verstaan we nou onder sanitair en welke artikelen worden er tot sanitair gerekend? Eén van de definities van sanitair is alles wat tijdens de bouw of tijdens een verbouwing van een ruimte geplaatst wordt in de badkamer of in het toilet. Maar in mijn ogen gaat het verder, als we het over sanitair hebben.

Persoonlijke verzorging

Want ik denk dat we over sanitair mogen spreken als we de link kunnen leggen met persoonlijke verzorging. Het maakt dus niet per se uit of een artikel of voorwerp in de badkamer of in de wc geplaatst wordt. Ook iets dat bijvoorbeeld in de woon- of slaapkamer geplaatst wordt en verband houdt met persoonlijke verzorging, is sanitair. Een voorbeeld van zoiets is een spiegel. Ook een wastafel, die best in een slaapkamer kan zitten, is in mijn ogen sanitair. Om iets meer feeling met het onderwerp te krijgen, vraag ik je te kijken naar een website als www.sanitairkamer.nl.