Wow, de houten plantenbak

Met onze website Solhome.nl kijken we naar alles in, op en rond het huis. Wij vinden het belangrijk om de nieuwste trends in de gaten te houden, zodat wij deze naar jou kunnen communiceren. Zo kan jij je huis of tuin net wat origineler inrichten. Vandaag schenken we aandacht aan de tuin en wel in het bijzonder aan de houten plantenbak. De houten plantenbak? Ja zeker. U hoort het goed: een plantenbak van hout is het helemaal voor 2015 (en de jaren die nog gaan volgen).

Porseleinen potten

Veel mensen denken bij een plantenbak misschien direct aan een grote porseleinen pot. In porseleinen potten zijn de laatste decennia heel wat bloemen en planten gepot in de Nederlandse tuinen. Het grote voordeel van porselein is dat het mooi staat en daarnaast de plant (inclusief kluit en aarde) goed kan hebben. Dat is voor potten en bakken van andere materialen wel een ander geval.

De houten plantenbak

Dat is direct een mooi bruggetje naar de houten plantenbak, die je steeds vaker ziet terugkomen in de Nederlandse tuinen. Overigens is ook het buitenland overtuigd van dit soort plantenbakken. Waarom houten plantenbakken opeens zo in trek zijn, durf ik niet te zeggen. Wel weet ik dat er steeds meer aandacht in de wereld is voor producten die natuurlijk zijn. Hout is natuurlijk een natuurproduct, waardoor de houten plantenbak misschien wel wat aan populariteit gewonnen heeft.

Is de houten plantenbak sterk genoeg?

Op deze vraag kunnen we kort antwoorden: ja. Het is natuurlijk wel de vraag wat voor soort plantenbak van hout je koopt, maar er vanuit gaande dat je een houten plantenbak koopt van een gemiddelde prijs, zal jouw plantenbak altijd sterk genoeg zijn.

Wat kan je allemaal doen met een houten plantenbak?

In feite is elke soort bloem of plant te potten in de houten plantenbak. Of laat ik het anders zeggen: bloemen of planten die je normaal zou potten in bijvoorbeeld een porseleinen pot, kan je ook in een plantenbak van hout zetten. Misschien dat de groei van de bloem of plant nog wel sneller gaat, omdat hout water beter vasthoudt. Hierdoor kan de bloem of plant zichzelf beter voeden.